Motivation

„Find yourself and be that!”

Pentru că astăzi se împlinesc 6 luni de când am decis să fac această schimbare, la propunerea unei prietene, m-am gândit să vă povestesc despre cum am devenit mai motivată și cum am ajuns să am mai multă încredere în mine.

„Believe in yourself and you are halfway there.” – Theodore Roosevelt

Întotdeauna am fost o persoană sigură pe ceea ce își dorește, și mereu decisă în a obține ce vrea. Dar … și o perfecționistă. Cu toții avem vise și idealuri, dorințe mai greu sau mai ușor de realizat. În cazul meu, de fiecare dată când îmi doream să fac ceva, totul trebuia să fie exact așa cum era fixat în mintea mea.

Mulți spun că pentru a te simți cu adevărat mulțumit, împlinit, trebuie să te accepți așa cum ești. Ei bine, să fiu sinceră, nu mă puteam împăca la „capitolul” acesta. Majoritatea persoanelor apropiate știu cât de mult eram complexată de felul în care arătam. Mai exact, de felul în care arăta nasul meu. Sunt sigură că mulți dintre ei erau deja plictisiți să mă audă cum mă plâng de acest aspect.

Chiar dacă nu contează felul în care arăți, nu am putut accepta niciodată această idee. Nici astăzi nu pot să îmi explic acest lucru. Pur și simplu nu mă împăcam cu această idee și, pe lângă asta, faptul că aveam și deviație de sept, m-au determinat să îmi fac rinoplastie.

Ideea de a-mi opera nasul a apărut când aveam în jur de 15-16 ani, atunci când am auzit că cineva a făcut acest lucru și a ieșit totul bine. Nu este ușor să treci prin nicio operație, iar părinții mei s-au opus total la această idee, prima dată când au auzit. Însă, fiind foarte hotărâtă, am continuat să îi „bat la cap” cu asta, până când mi-au spus că o să se mai gândească, deoarece era indicat să ai împliniți 18 ani pentru a putea să te operezi. Am împlinit 18 ani când eram în clasa a XI-a, iar între timp am auzit și despre cazuri în care rinoplastia nu a ieșit cum trebuia. Atunci m-am gândit că cel mai bine ar fi să aștept până când termin liceul, așa aș putea evita eventualele probleme.

Încă îmi amintesc  momentul în care a venit mama mea și mi-a spus că mă lasă să mă operez, dacă eu vreau asta. Se întâlnise cu o cunoștință care își făcuse rinoplastie cu puțin timp în urmă. Era încântată de felul în care a ieșit operația și cât de bine arăta chiar atunci la scurt timp. După ce a trecut Bacalaureatul și am terminat cu admiterea pentru facultate, am început să insist să sune mama să mă programeze, dar acum nu mai era așa hotărâtă și tot îmi spunea să mă gândesc că poate nu o să fiu mulțumită și că mie o sa îmi pară rău pentru asta.

Bineînțeles că nu am renunțat la idee. Eram atât de decisă să fac asta, încât mama nu a mai avut de ales, decât să sune să mă programeze. Timp de o săptămână, cât a trebuit să aștept până când am fost programată, toată familia a trecut prin niște emoții imense. Chiar și în ultimul moment, înainte să intru la operație, mama îmi spunea că dacă vreau plecăm chiar în acea clipă acasă. Lucru care nu s-a întâmplat.

Chiar dacă mi s-a spus că o să mă doară, că o să mă simt rău sau că pot apărea complicații, dorința mea a fost mai presus de orice, iar adevărul este că nu am simțit absolut nicio durere în tot acest timp. Poate că primele zile au fost puțin mai grele din cauză că aveam nasul înfundat, dar în rest m-am simțit foarte bine, mai ales în clipa în care mi-am dat masca jos și am văzut ca totul a ieșit așa cum mi-am dorit. Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu noua înfățișare, eram aceeași persoană, dar, în același timp una diferită cu privire la anumite aspecte.

Acum când mă gândesc că au trecut 6 luni de atunci, nu îmi vine să cred că am reușit să o fac și pe asta! Multe persoane mă întreabă cum am avut atât de mult curaj, ținând cont și de partea negativă. Întotdeauna mi-a plăcut să văd partea frumoasă a lucrurilor, să uit că există și o parte rea, aceasta din urmă fiind o piedică în ceea ce vreau să fac. Alții mă întreabă dacă aș mai trece încă o dată prin asta. Răspunsul este categoric, DA! Ca să îmi ating idealurile, tot timpul o să dau ce am mai bun din mine. De fiecare dată când reușesc să îmi împlinesc câte un „vis”, mă simt tot mai sigură și încrezătoare în tot ceea ce fac.

Ideea din spatele acestui articol este aceea că nimeni nu ar trebui să renunțe la ceea ce își dorește, chiar dacă pare dificil de realizat. Doar pare! Cu fiecare dorință pe care ți-o împlinești, ajungi să ai tot mai multă încredere în tine și să fii exact așa cum îți dorești. În ceea ce mă privește, ajung mereu la această concluzie.

Există lucruri care ştim că sunt imposibil de realizat, până când vine cineva care nu ştie acest lucru şi le realizează.
Albert Einstein

Îmi cer scuze dacă am scris un articol prea lung. Am încercat să centralizez fiecare idee, dar am vrut să mă cunoașteți puțin mai bine și să nu uitați să aveți încredere în ceea ce puteți sau vreți să fiți!

Vă mulțumesc că ați citit acest articol și aștept părerile voastre în legătură cu acest subiect!

Cu drag,

Roxana

 

 

 

Facebook Comments

(1) Comment

  1. […] fost uimită când am văzut că „Find yourself and be that!” a fost cel mai citit articol. Țin minte că aveam dubii asupra lui, dacă să îl postez sau nu, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *